Onafhankelijk laadoplossingen advies voor VvE’s?

De laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen (EV) voor VVE's is ingewikkeld. Het kan moeilijk zijn uit te zoeken wat nodig is aangezien er veel verschillende scenario's in elke individuele VVE voorbij komen. 

Het advies van de Installatie Professor gaat u hierbij helpen. Direct inzicht over de kosten, distributie, gebruiksgemak brandveiligheid, uitbreidbaarheid van de laadinfrastructuur. 

 

Voor de advieskosten voor het aanleggen van 1 of meerdere laadpalen is er subsidie te verkrijgen.

Meer dan 250+ laadpaal oplossingen geadviseerd.

Onafhankelijk advies

Laadpaal advies zonder ongevraagd advies

45+ jaar ervaring

Voor iedere uitdaging de juiste oplossing

Snelle reactie

Na aanvraag binnen 48 uur reactie.

Direct inzicht

Inzichtelijk rapport met handige tips.

De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH)

De Subsidieregeling energiebesparing eigen huis (SEEH) biedt ook de mogelijkheid om subsidie te verkrijgen voor de advieskosten voor het aanleggen van 1 of meer oplaadpunten. Deze subsidie is bestemd voor Verenigingen van Eigenaars (VvE's), woonverenigingen en wooncoöperaties met een eigen parkeergelegenheid.

Subsidie Laadpaal advies voor VvE’s

De subsidieregeling opende op 24 januari 2022. U mag subsidie aanvragen voor adviezen die na 5 oktober 2021 zijn opgesteld.

Elektrisch vervoer wordt steeds populairder. Daarnaast streeft het kabinet ernaar dat uiterlijk in 2030 alle nieuwe auto’s emissieloos zijn. Om aan de laadbehoefte van elektrische auto’s te voldoen, wordt in de private sector een grote behoefte aan laadinfrastructuur voor elektrische auto’s verwacht. Het huidige tempo van uitrol van laadinfrastructuur is onvoldoende om dit doel te behalen.  Een versnelling hiervan is dan ook noodzakelijk.

 

Een oplaadpuntenadvies is een advies van een bij de Kamer van Koophandel (KVK) ingeschreven deskundig adviseur. In dit advies staat hoe u als VvE op een toekomstbestendige manier 1 of meer oplaadpunten op de eigen parkeergelegenheid realiseert. Een parkeergelegenheid is bijvoorbeeld een parkeergarage, een halfopen carport of een open parkeerterrein.

Een adviseur moet ter plaatse een inspectie uitvoeren. Als dat nodig is, voorziet de adviseur het advies van een niet-technische samenvatting met daarin alle relevante informatie voor de leden van de vereniging.

Vragen over VVE's advies subsidie

Voor welk advies geldt deze subsidie?
Een advies is geldig voor deze subsidie als het advies gegeven wordt door een bij de KvK-ingeschreven adviseur. De Installatie Professor is ingeschreven en dus is een advies van Marcel geldig voor deze subsidie.

Wat houdt het advies in?
Het advies komt tot stand nadat er ter plaatse een inspectie is uitgevoerd. Vervolgens komt er in het adviesrapport te staan hoe een VvE op een toekomstbestendige manier 1 of meerdere laadpalen kan realiseren voor de bewoners met een eigen parkeergelegenheid van de VvE. Mocht het nodig zijn is het mogelijk om het advies van een niet-technische samenvatting te voorzien, wat dan met alle leden van een VvE kan worden besproken.

Met deze subsidieregeling komt u in aanmerking voor 75% van de kosten van het advies voor het aanleggen van 1 of meer laadpalen. Het maximale subsidiebedrag is €1.500,-. Voor het toekennen van het bedrag is het niet van belang hoe groot de VvE is of hoeveel laadpalen er geplaatst moeten gaan worden.